Puttanesca med musslor och spaghetti i gryta

Spaghetti puttanesca – med eller utan musslor

En enkel och god måltid med fåtalet ingredienser som går hem även hos tonåringarna. Här har jag slösat på såsen och minskat på spaghettin. Med en sallad till blir tallriken välfylld och du blir mätt.

Som alternativ kan du välja att äta puttanescan med vildris eller vitt ris. IF-värdena blir då: med musslor och vildris IF +270, utan musslor med vildris IF +230, med musslor och vitt ris IF +190, utan musslor med vitt ris IF +150. IF-värdena är angivna per portion.

Puttanesca med musslor och spaghetti i gryta

Spaghetti puttanesca i gryta med musslor
Spaghetti puttanesca med musslor
Puttanesca med musslor och spaghetti i gryta

Spaghetti puttanesca - med eller utan musslor

Skriv ut
Välj antal:4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter
IF-värde/portion: 255

Ingredienser

  • 4 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st röd chili
  • 1 msk sardellkräm eller 4 finhackade sardeller
  • 4 msk olivolja extra virgin
  • 800 g körsbärstomater
  • 2,5 dl svarta oliver
  • 200 g spaghetti eller ris
  • 0,5 dl bladpersilja
  • salt och svartpeppar
  • 2 burkar musslor 1 burk inkl spad = 200 g

Instruktioner

  • Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin.
  • Fräs vitlök och chili med sardellkräm, eller finhackade sardeller, med olivolja i en panna eller kastrull.
  • Tillsätt körsbärstomater. Låt småputtra ca 10-20 min. Koka spaghettin al dente under tiden.
  • Blanda i oliver. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda i spaghettin med hackad persilja. Låt det koka upp i max 2 min. Lägg avrunna musslor från burk på toppen. Garnera med färsk persilja.
  • ALTERNATIV: Om du äter rätten med ris serverar du riset vid sidan om såsen.

Anteckningar

Angiven näringsinfo i tabellen avser per portion enligt receptet med musslor och spaghetti.
Näringsinfo om serverat med musslor och ris: IF 235, kcal 482, fett 20 g, protein 22 g, kolhydrater 54 g.
 

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 485
Fett (g): 21
Protein (g): 25
Kolhydrater (g): 51
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se med inspiration från recept publicerat i SvD våren 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.