En enkel och god måltid med fåtalet ingredienser som går hem även hos tonåringarna. Här har jag slösat på såsen och minskat på spaghettin. Med en sallad till blir tallriken välfylld och du blir mätt.
Som alternativ kan du välja att äta puttanescan med vildris eller vitt ris. IF-värdena blir då: med musslor och vildris IF +270, utan musslor med vildris IF +230, med musslor och vitt ris IF +190, utan musslor med vitt ris IF +150. IF-värdena är angivna per portion.
Spaghetti puttanesca - med eller utan musslor
Ingredienser
- 4 st vitlöksklyftor
- 0,5 st röd chili
- 1 msk sardellkräm eller 4 finhackade sardeller
- 4 msk olivolja extra virgin
- 800 g körsbärstomater
- 2,5 dl svarta oliver
- 200 g spaghetti eller ris
- 0,5 dl bladpersilja
- salt och svartpeppar
- 2 burkar musslor 1 burk inkl spad = 200 g
Instruktioner
- Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin.
- Fräs vitlök och chili med sardellkräm, eller finhackade sardeller, med olivolja i en panna eller kastrull.
- Tillsätt körsbärstomater. Låt småputtra ca 10-20 min. Koka spaghettin al dente under tiden.
- Blanda i oliver. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda i spaghettin med hackad persilja. Låt det koka upp i max 2 min. Lägg avrunna musslor från burk på toppen. Garnera med färsk persilja.
- ALTERNATIV: Om du äter rätten med ris serverar du riset vid sidan om såsen.
Anteckningar
Näringsinfo per portion