Det här receptet kom till en söndagsmorgon då jag hade förberett chiapudding till frukost. Men chiapudding kändes inget kul – jag ville få mer känsla av brunch, det var ju ändå söndagsmorgon 🙂
Så jag körde en ”man tager vad man haver” och slängde i ägg, banan, spenat och sojamjöl. Det blev riktigt gott! Så här kommer receptet.
Chiaplättar med spenat och banan
Ingredienser
- 1 msk chiafrön
- 1 dl mandelmjölk eller annan valfri vätska
- 1 st ägg
- 0,5 st banan riven
- 3 msk sojamjöl eller annat valfritt mjöl
- 15 g färsk spenat
Instruktioner
- Blanda chiafrön och mandelmjölk och låt det svälla i minst 10 min. Det kan med fördel stå och svälla hela natten. Smaksätt gärna med kardemumma eller kanel.
- Blanda i ägg, riven banan och sojamjöl. Rör ihop det hela. Tillsätt sedan spenaten.
- Stek några min på medelvärme på vardera sidan, gärna i ghee, smör eller rapsolja.
Anteckningar
Näringsinfo per portion