Gulaschsoppa med bönor

Gulaschsoppa i rosa tallrik

God vegetarisk gulaschsoppa som du gör på en kvart, av enkla ingredienser som är lätt att alltid ha hemma. I soppan på bilden har vi även haft i chorizokorv.

Gulaschsoppa i kastrull

Gulaschsoppa i rosa tallrik

Gulaschsoppa med bönor

Skriv ut
Välj antal:2 personer (rejäla)
Tillagningstid: 15 minuter
IF-värde/portion: 228

Ingredienser

  • 300 g sötpotatis
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st röda paprikor
  • 1 msk oliv- eller rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 5 dl buljong
  • 400 g krossade tomater
  • 1 burk vita bönor eller kidneybönor
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Skala lök och vitlök, hacka löken. Skala potatis, skär i tärningar. Kärna ur paprikorna, skär i tärningar.
  • Fräs alla grönsaker i oljan i kastrull. Rör ner tomatpuré och kryddor. Tillsätt buljong och krossade tomater. Låt soppan koka på svag värme 10-15 min under lock.
  • Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda ner dem i soppan. Smaka av med salt och peppar. Låt koka upp.
  • Servera med riven citron, eller rivet citronskal, och gräddfil om du vill.

Anteckningar

Receptet kommer från ICA.se och är något modifierat. Här har vi beräknat att en sats soppa räcker till två personer. Det är väl tilltaget! ICA.se föreslår att det ska fördelas på fyra personer samt kompletteras med bröd, men det är IF-smartare att skippa brödet och äta mer soppa.
Angiven näringsinfo i tabellen avser med kidneybönor. Näringsinfo med vita bönor/limabönor är: IF 219, kcal 515, fett 9 g, protein 18 g, kolhydrater 96 g.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 500
Fett (g): 10
Protein (g): 19
Kolhydrater (g): 91
Receptkälla: ICA.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *






7 − 6 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.