Grönkålsallad med linser och aprikosdressing

Gott julrecept från ICA Buffé som passar bra hela året.

gronkal_aprikoser1 gronkal_aprikoser2

Grönkålsallad med linser och aprikosdressing

Enligt receptet ska aprikoserna till dressingen blötläggas i minst två timmar innan. Du kan snabba på processen genom att blötlägga dem i kokande vatten. Du kan även skippa blötläggningen, det funkar också :). Fast godast blir det när aprikoserna fått mjuka upp sig lite först!
Skriv ut
Välj antal:6 portioner
Tillagningstid: 30 minuter
IF-värde/portion: 133

Ingredienser

Grönkålsallad

  • 1,5 dl gula eller röda linser angiven mängd avser torra linser
  • 200 g grönkål eller svartkål
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 dl aprikoser, torkade

Aprikosdressing

  • 1 dl aprikoser, torkade
  • 1 msk vinäger äppelcider eller balsam
  • 2 msk citronjuice, färskpressad
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner

Förberedelse

  • Blötlägg aprikoserna till dressingen minst 2 timmar före tillagningen.

Grönkålsallad

  • Koka linserna mjuka enligt instruktioner på förpackningen (ca 10 min för röda linser, ca 20 min för gula linser).
  • Skär bort grova stammar från kålen om den har det. Strimla kålen. Koka kålen mjuk i lite vatten i några minuter om du vill (jag föredrar det). Den kan även ätas rå.
  • Strimla de torra aprikoserna till salladen. Lägg undan några strimlor för dekoration, använd resten i salladen.
  • Lägg samtliga salladsingredienser på fat eller i en skål.

Aprikosdressing

  • Häll av vattnet från aprikoserna.
  • Mixa samtliga ingredienser till dressingen med en stavmixer.

Lägg ihop allt

  • Häll dressingen över salladen. Rör ihop det hela. Toppa med solrosfrön och några sparade strimlor torkade aprikoser.

Anteckningar

Näringsinfo beräknad på kokt grönkål.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 261
Fett (g): 18
Protein (g): 6
Kolhydrater (g): 21
Receptkälla: ICA Buffé nr 12, 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




4 × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.