Sötpotatissoppa – snabb & enkel

Sötpotatissoppa i tallrik med sked ovanifrån

Den här enkla soppan blir extra god toppad med rostad lök. Det enda du behöver är en sötpotatis och lite smaksättning.

Sötpotatissoppa i tallrik med sked ovanifrån

Namnet till trots är sötpotatis en ört. Den passar utmärkt som ersättare till morot och pumpa i matlagning och bakning. I mindre mängder har sötpotatis fina IF-värden, men i större mängder vänder det och IF-värdet går ner, troligen på grund av dess innehåll av kolhydrater.

Sötpotatissoppa i tallrik med sked ovanifrån

Sötpotatissoppa - snabb & enkel

Den här enkla soppan slänger du lätt ihop på en kvart. Smaksättningen kan du variera efter tycke och smak. Här föreslår vi vegetarisk buljong och svartpeppar.
Skriv ut
Välj antal:1 portion
Tillagningstid: 15 minuter
IF-värde/portion: 115

Ingredienser

  • 1 st sötpotatis ca 250-300 g/st
  • 2-3 dl vatten eller mandelmjölk
  • 1 tsk veg buljongpulver
  • 2 tsk rapsolja
  • svartpeppar
  • rostad lök helst ekologisk

Instruktioner

  • Skala sötpotatisen. Skär i mindre bitar. Lägg i kastrull. Häll på vätskan (vatten och/eller mandelmjölk) som du ska göra soppan på samt buljongpulvret.
  • Låt sötpotatisen koka mjuk i cirka 10 min.
  • Mixa sötpotatisen slät tillsammans med buljongvätskan som den kokat i. Häll på rapsolja och smaka av med svartpeppar.
  • Häll upp i tallrik. Toppa med rostad lök om du vill. Färsk rosmarin som vi har på bilden passar också bra.

Anteckningar

Näringsinfo är beräknad på en portion soppa utan topping lagad med 2,4 dl mandelmjölk.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 457
Fett (g): 12
Protein (g): 7
Kolhydrater (g): 80
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




tre − 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.