En omelett proppad med grönt! Recept och bild tagen från MatHems tidning nr 1 – 2020. Serveras med fördel tillsammans med Rostad tomatsallad.
Grönkålsfrittata
Ingredienser
- 0,5 st gul lök
- 200 g potatis kokt
- 250 g broccoli färsk
- 100 g grönkål färsk
- 4 st ägg
- 1 dl havremjölk
- 0,5 msk grönsaksbuljong pulver
- 30 g parmesanost
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Instruktioner
- Värm ugnen till 200° C.
- Skala och finhacka lök. Skiva den kokta potatisen. Dela broccolin i mindre buketter. Skölj grönkålen, dela i mindre bitar om den är i hela blad.
- Lägg alla grönsaker i en värmetålig gjutjärnspanna eller ugnsfast form.
- Vispa ihop äggen med havremjölk, grönsaksbuljong, riven parmesanost, salt och peppar i en skål. Häll blandningen över grönsakerna.
- Ställ in i ugnen och låt grädda i ca 20-30 min tills äggstanningen stelnat.
Näringsinfo per portion