Ingefära-shot

Ingefärsshot

Enkelt att göra, gott att dricka och en riktig IF-boost för kroppen! Ska drickas i små portioner som “shot” (ca 2 msk/30 ml per shot) eller blandas ut med vatten.

Ingefärsshot

Ingefära-shot

Välgörande shot som går snabbt att göra. Med ÄCV blir den krispigt god och extra hållbar. Förvara i kylskåp, gärna i glasflaska. Håller sig i minst ett par veckor.
Skriv ut
Välj antal:15 portioner
Tillagningstid: 20 minuter
IF-värde/portion: 150
Kalorier15kcal

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 100 g ingefärsrot färsk med skal
  • 2 msk honung helst raw, ej upphettad honung
  • 1 dl äppelcidervinäger

Instruktioner

  • Koka upp vattnet i en kastrull.
  • Tvätta och riv ingefäran med skalet på.
  • Ta bort kastrullen från spisen. Tillsätt den rivna ingefäran i vattnet. Låt dra med lock över i 1-2 timmar. (Du kan varmhålla vattnet lägsta spisvärmen, om du vill.)
  • Sila av ingefäran. Häll i äppelcidervinägern (ÄCV). Rör om.
  • Tillsätt honungen när vätskan är max 40° C varm. Rör om så att den löser sig.
  • Häll upp på flaska och förvara i kylen. Servera ca 30 ml (2 msk) per shot, gärna på morgonen före frukost.

Näringsvärden

Serving: 30ml | Kalorier: 15kcal | Kolhydrater: 4g

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 15
Kolhydrater (g): 4
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *






nitton − sjutton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.