Ingefära-shot

Enkelt att göra, gott att dricka och en riktig IF-boost för kroppen! Ska drickas i små portioner som “shot” (ca 2 msk/30 ml per shot) eller blandas ut med vatten.

Ingefära-shot
Välgörande shot som går snabbt att göra. Med ÄCV blir den krispigt god och extra hållbar. Förvara i kylskåp, gärna i glasflaska. Håller sig i minst ett par veckor.
Skriv ut
Ingredienser
- 5 dl vatten
- 100 g ingefärsrot färsk med skal
- 2 msk honung helst raw, ej upphettad honung
- 1 dl äppelcidervinäger
Instruktioner
- Koka upp vattnet i en kastrull.
- Tvätta och riv ingefäran med skalet på.
- Ta bort kastrullen från spisen. Tillsätt den rivna ingefäran i vattnet. Låt dra med lock över i 1-2 timmar. (Du kan varmhålla vattnet lägsta spisvärmen, om du vill.)
- Sila av ingefäran. Häll i äppelcidervinägern (ÄCV). Rör om.
- Tillsätt honungen när vätskan är max 40° C varm. Rör om så att den löser sig.
- Häll upp på flaska och förvara i kylen. Servera ca 30 ml (2 msk) per shot, gärna på morgonen före frukost.
Näringsvärden
Serving: 30ml | Kalorier: 15kcal | Kolhydrater: 4g
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 15
Kolhydrater (g): 4
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se