Här är det spaghettin som är den stora minusposten varför du får bäst immunförsvarsboost när du tar försiktigt av pastan och öser på med köttfärssås. Addera gärna en sallad på de grönsaker du har hemma med lite olja på så får du i dig fina vitaminer och fibrer.
Köttfärssås och spaghetti
Ingredienser
- 2 msk raps- eller olivolja
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st gul lök, stor
- 250 g köttfärs
- 2 st morötter
- 1 msk tomatpuré
- 1 paket krossade tomater
- 100 g spaghetti
- salt, svartpeppar, valfria kryddor tex buljong, oregano, basilika
Instruktioner
- Koka spaghettin samtidigt som du gör köttfärssåsen.
- Skala och hacka vitlök och gul lök. Fräs löken mjuk på medelvärme i oljan i en gryta eller stekpanna.
- Tillsätt köttfärsen. Pressa ner den med gaffel eller träslev i takt med att den bryns så att den förblir grynig och inte steks till klumpar.
- Skala och riv morötterna. Tillsätt morötter, tomatpuré och krossade tomater i köttfärsen. Krydda med salt, peppar och valfria kryddor. Låt koka ihop till en god sås.
- Servera med spaghetti och gärna något grönt till om du har det hemma.
Anteckningar
Näringsinfo per portion