Köttfärssås och spaghetti

Köttfärssås och spaghetti i närbild

Här är det spaghettin som är den stora minusposten varför du får bäst immunförsvarsboost när du tar försiktigt av pastan och öser på med köttfärssås. Addera gärna en sallad på de grönsaker du har hemma med lite olja på så får du i dig fina vitaminer och fibrer.

Köttfärssås och spaghetti på vit tallrik i närbild Köttfärssås och spaghetti på vit tallrik med tomat och avokadosallad Köttfärssås i svart järngryta på induktionsspis

Köttfärssås och spaghetti i närbild

Köttfärssås och spaghetti

Köttfärssås görs av ingredienser som du kan ha hemma i bassortimentet. Färskvaror som behövs är: KÖTTFÄRS, MORÖTTER, GUL LÖK, VITLÖK.
Skriv ut
Välj antal:2 portioner
Tillagningstid: 15 minuter
IF-värde/portion: 171

Ingredienser

  • 2 msk raps- eller olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök, stor
  • 250 g köttfärs
  • 2 st morötter
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 paket krossade tomater
  • 100 g spaghetti
  • salt, svartpeppar, valfria kryddor tex buljong, oregano, basilika

Instruktioner

  • Koka spaghettin samtidigt som du gör köttfärssåsen.
  • Skala och hacka vitlök och gul lök. Fräs löken mjuk på medelvärme i oljan i en gryta eller stekpanna.
  • Tillsätt köttfärsen. Pressa ner den med gaffel eller träslev i takt med att den bryns så att den förblir grynig och inte steks till klumpar.
  • Skala och riv morötterna. Tillsätt morötter, tomatpuré och krossade tomater i köttfärsen. Krydda med salt, peppar och valfria kryddor. Låt koka ihop till en god sås.
  • Servera med spaghetti och gärna något grönt till om du har det hemma.

Anteckningar

Näringsinfo/portion vid olika alternativ:
Bara köttfärssås (utan pasta): IF-värde 315, Kcal 460, Fett 27 g, Protein 30 g, Kolhydrater 27 g.
Med pasta, men utan krossade tomater i köttfärssåsen: IF-värde 102, Kcal 586, Fett 27 g, Protein 36 g, Kolhydrater 48 g.
Bara köttfärssås (utan pasta) och utan krossade tomater: IF-värde 266, Kcal 376, Fett 26 g, Protein 29 g, Kolhydrater 6 g.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 645
Fett (g): 28
Protein (g): 36
Kolhydrater (g): 64
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *






tre × 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.