Linsotto

linsotto i kastrull

linsotto i kastrull

linsotto i kastrull

Linsotto

Skriv ut
Välj antal:1 portion
Tillagningstid: 20 minuter
IF-värde/portion: 46

Ingredienser

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk ingefära mald
  • 1 tsk kokosolja alternativt raps- eller olivolja
  • 1 dl röda linser
  • 2 dl buljong
  • 1 st tomat
  • 1 dl kvarg eller smulad fetaost

Instruktioner

Tillagning

  • Skala och hacka vitlök. Fräs vitlök och kryddor i oljan någon minut.
  • Tillsätt linserna och fräs ytterligare någon minut.
  • Tillsätt buljongen med ½-1 dl åt gången. Låt koka in successivt. Rör om med träslev så att det inte bränner fast. Den är färdigkokt när buljongen har kokat in.
  • Tillsätt tomaterna skurna i bitar och kvarg eller fetaost innan servering.

Servering

  • Dekorera med, eller rör i, färsk grön krydda (persilja, basilika, timjan, eller dyl).

Anteckningar

IF ca +196/portion beräknat med ca 1 dl (100 g) kvarg.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 418
Fett (g): 7
Protein (g): 33
Kolhydrater (g): 58
Receptkälla: Sanna Ehdin Anandala i "Sannas matbok för den självläkande människan"

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *






2 × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.