Gluten- och laktosfria pannkakor kan varieras i det oändliga med alternativa mjöl och mylk, som växtmjölk numer kallas för. Alla hamnar dock inte så självklart på IF-plus eftersom de flesta mjöl dessvärre bidrar med IF-minus.
I detta recept är det slutligen rapsoljan som bidrar till det lilla plusset. Alltid något! Annars är mandelmjöl en given vinnare bland alternativmjöl för dig som jagar IF-plusvärden i plättarna, pannkakorna och våfflorna.
Pannkakor på havre, mandel & soja
Ingredienser
- 1 dl havremjöl = skrädmjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 0,5 tsk psylliumfröskal = fiberhusk
- 1 st ägg
- 1 dl äggvita på flaska
- 2 dl sojamjölk
- 2 tsk rapsolja
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt sojamjölken och vispa ihop till en tjock smet.
- Knäck i ägget och häll på äggvitan. Vispa ihop till en smet. Rör i rapsoljan.
- Steg på medelvärme i torr panna (tillsätt lite rapsolja eller annat valfritt fett om det inte går).
- Servera gärna med IF-boosters, tex en spenatsallad eller med tonfiskröra.
Näringsinfo per portion