Mandelpannkakor

Stekta pannkakor i hög på vit tallrik med text Bild saknas

Mandelmjöl är bästa mjölvalet för att lyfta pannkakor, plättar och våfflor till IF-plusvärde. Dessa små tjocka pannkakor passar lika bra till frukost, som förrätt eller huvudrätt. Låt tillbehören avgöra hur du vill äta dem.

Originalrecept och tillhörande bild ser du här.

Stekta pannkakor i hög på vit tallrik med text Bild saknas

Mandelpannkakor

2 portioner ger cirka 8 st små tjocka pannkakor, liknande amerikanska pannkakor. Välj att steka pannkakorna i rapsolja om du vill få bättre IF-värde.
Skriv ut
Välj antal:2 portioner
Tillagningstid: 20 minuter
IF-värde/portion: 27

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1 dl mandelmjölk
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • rapsolja eller kokosolja till stekning

Instruktioner

  • Vispa ägg och mandelmjölk.
  • Blanda de torra ingredienserna och vispa ner äggblandningen i dem.
  • Grädda cirka 8 st små tjocka pannkakor i kokos- eller rapsolja.

Anteckningar

Näringsinfo per pannkaka, cirka: IF 7, Kcal 75, Fett 6 g, Protein 4 g, Kolhydrat 2 g (beräknat på att det blir 8 pannkakor av grundreceptet).
Samtliga IF-värden är beräknade utan stekfettet. Bäst värde får du med rapsolja, men se då till att bara steka pannkakorna på medelvärme.
Serverat med lax och avokado: IF 230, Kcal 520, Fett 42 g, Protein 26 g, Kolhydrat 17 g (beräknat med 50 g lax och 0,5 st avokado per portion och när grundreceptet på pannkakorna delas på två portioner).
Serverat med 1 msk honung/portion: IF -51, Kcal 365, Fett 25 g, Protein 15 g, Kolhydrat 26 g (beräknat på att grundreceptet delas på två portioner och serveras med honung).

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 300
Fett (g): 25
Protein (g): 15
Kolhydrater (g): 9
Receptkälla: Femina nr 3, 2016 av Diana Dontsova

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *






åtta + 10 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.