Pannkakor på havre, mandel & soja

Stekta pannkakor i hög på vit tallrik med text Bild saknas

Gluten- och laktosfria pannkakor kan varieras i det oändliga med alternativa mjöl och mylk, som växtmjölk numer kallas för. Alla hamnar dock inte så självklart på IF-plus eftersom de flesta mjöl dessvärre bidrar med IF-minus.

I detta recept är det slutligen rapsoljan som bidrar till det lilla plusset. Alltid något! Annars är mandelmjöl en given vinnare bland alternativmjöl för dig som jagar IF-plusvärden i plättarna, pannkakorna och våfflorna.

Stekta pannkakor i hög på vit tallrik med text Bild saknas

Pannkakor på havre, mandel & soja

2 portioner kan likväl bli en rejäl portion för den hungrige.
Skriv ut
Välj antal:2 portioner
IF-värde/portion: 12

Ingredienser

  • 1 dl havremjöl = skrädmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 tsk psylliumfröskal = fiberhusk
  • 1 st ägg
  • 1 dl äggvita på flaska
  • 2 dl sojamjölk
  • 2 tsk rapsolja

Instruktioner

  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Tillsätt sojamjölken och vispa ihop till en tjock smet.
  • Knäck i ägget och häll på äggvitan. Vispa ihop till en smet. Rör i rapsoljan.
  • Steg på medelvärme i torr panna (tillsätt lite rapsolja eller annat valfritt fett om det inte går).
  • Servera gärna med IF-boosters, tex en spenatsallad eller med tonfiskröra.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 370
Fett (g): 23
Protein (g): 20
Kolhydrater (g): 25
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




15 − femton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.