Grönkålsallad med linser och aprikosdressing

Gott julrecept från ICA Buffé som passar bra hela året.

gronkal_aprikoser1 gronkal_aprikoser2

Grönkålsallad med linser och aprikosdressing
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Enligt receptet ska aprikoserna till dressingen blötläggas i minst två timmar innan. Du kan snabba på processen genom att blötlägga dem i kokande vatten. Du kan även skippa blötläggningen, det funkar också :). Fast godast blir det när aprikoserna fått mjuka upp sig lite först!
IF-värde/portion:133
Portioner Förberedelsetid
6 portioner 2 tim
Tillagningstid
30 min
Portioner Förberedelsetid
6 portioner 2 tim
Tillagningstid
30 min
Grönkålsallad med linser och aprikosdressing
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Enligt receptet ska aprikoserna till dressingen blötläggas i minst två timmar innan. Du kan snabba på processen genom att blötlägga dem i kokande vatten. Du kan även skippa blötläggningen, det funkar också :). Fast godast blir det när aprikoserna fått mjuka upp sig lite först!
IF-värde/portion:133
Portioner Förberedelsetid
6 portioner 2 tim
Tillagningstid
30 min
Portioner Förberedelsetid
6 portioner 2 tim
Tillagningstid
30 min
Ingredienser
Grönkålsallad
Aprikosdressing
Portioner: portioner
Instruktioner
Förberedelse
  1. Blötlägg aprikoserna till dressingen minst 2 timmar före tillagningen.
Grönkålsallad
  1. Koka linserna mjuka enligt instruktioner på förpackningen (ca 10 min för röda linser, ca 20 min för gula linser).
  2. Skär bort grova stammar från kålen om den har det. Strimla kålen. Koka kålen mjuk i lite vatten i några minuter om du vill (jag föredrar det). Den kan även ätas rå.
  3. Strimla de torra aprikoserna till salladen. Lägg undan några strimlor för dekoration, använd resten i salladen.
  4. Lägg samtliga salladsingredienser på fat eller i en skål.
Aprikosdressing
  1. Häll av vattnet från aprikoserna.
  2. Mixa samtliga ingredienser till dressingen med en stavmixer.
Lägg ihop allt
  1. Häll dressingen över salladen. Rör ihop det hela. Toppa med solrosfrön och några sparade strimlor torkade aprikoser.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):261
Fett (g):18
Proteiner (g):6
Kolhydrater (g):21
Receptkälla:ICA Buffé nr 12, 2014

Näringsinfo beräknad på kokt grönkål.

Dela det här receptet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.