Nöt- och nyponbröd

smörgås med oatley spread och gurka kryddad med svartpeppar och paprikapulver

Nöt- och fröbröd med Oatleys smörgåspålägg och färsk gurka kryddad med svartpeppar och paprikapulver.

Ett helt nötbröd i en avlång bakform

Nöt- och nyponbröd nygräddat i brödform.

notbrod3

2 brödskivor = 1 portion såsom IF-värdet är beräknat.

notbrod4

På de två nedersta bilderna är brödet gjort i matberedare så att nötter och frön har malts ner. Detta underlättar matsmältningen av brödet då första sönderdelningen är klar.

Det går utmärkt att göra hela degen i matberedaren. Du börjar med att mala nötter och frön. Sen häller du i resten av ingredienserna och låter knivarna blanda ihop det hela till en deg. Lägg i brödform och vila. Grädda sen i ugn. Lätt som en plätt!

smörgås med oatley spread och gurka kryddad med svartpeppar och paprikapulver
Nöt- och nyponbröd
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ugn 175º C över- och undervärme (ej varmluft). TIPS! Gör degen i matberedare med knivar. Då börjar du med att mala torra nötter och frön med knivarna, sen häller du i resten av ingredienserna enligt instruktionerna nedan.
IF-värde/portion:ca 47
Portioner Förberedelsetid
10 stora bitar 10 min
Tillagningstid Passiv tid
1 tim 1,5 tim
Portioner Förberedelsetid
10 stora bitar 10 min
Tillagningstid Passiv tid
1 tim 1,5 tim
smörgås med oatley spread och gurka kryddad med svartpeppar och paprikapulver
Nöt- och nyponbröd
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ugn 175º C över- och undervärme (ej varmluft). TIPS! Gör degen i matberedare med knivar. Då börjar du med att mala torra nötter och frön med knivarna, sen häller du i resten av ingredienserna enligt instruktionerna nedan.
IF-värde/portion:ca 47
Portioner Förberedelsetid
10 stora bitar 10 min
Tillagningstid Passiv tid
1 tim 1,5 tim
Portioner Förberedelsetid
10 stora bitar 10 min
Tillagningstid Passiv tid
1 tim 1,5 tim
Ingredienser
Torra ingredienser
Vätska att blanda med
Portioner: stora bitar
Instruktioner
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Häll i vatten, olja och honung. Blanda ihop till en kladdig deg.
  3. Häll degen i en oljad brödform på ca 1,5 liter. Låt vila under bakduk i ca 1,5 timmar.
  4. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 1 timme på 175º C tills det är torrt.
  5. Passar bra att rosta. Kan frysas in.
Mängder för egna varianter
  1. Du kan variera valen av nötter, mjöl och frön. Fördelningen är: TORRA INGREDIENSER 12 dl nötter/frön/havregryn, 3 msk husk, 2 msk chia, 1 dl frukt, 2 tsk salt. BLÖTA INGREDIENSER 6 dl hett vatten, 0,5 dl olja, 1 msk honung (kan uteslutas).
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):340
Fett (g):24
Proteiner (g):10
Kolhydrater (g):25
Receptkälla:Ingrid Svensson, Bjuråker (publicerat i Ica-tidningen Buffé nr 11/2015)

Nyponmjöl och husk ingår inte i IF- och näringsberäkningen då dessa inte finns med i IFD-tabellen. Det är sannolikt att båda dessa bidrar positivt till IF-värdet.

Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 5 =