Siciliansk caponata

Sicilianska caponatan kan du äta som den är, på ett surdegsbröd och/eller med något protein till. Receptet kommer från David Frenkiel & Luise Vindahl från Green Kitchen Stories och deras bok Green kitchen travels. Den är lätt att göra men behöver tid på spisen för att låta smakerna koka ihop.

caponata i kastrull

caponata i kastrull
Siciliansk caponata
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ät som den är, på surdegsbröd och/eller med något protein till. Om du äter caponatan som förrätt räcker portionerna till dubbelt så många, dvs 2 portioner räcker till 4 förrätter.
IF-värde/portion:333
Portioner
2 portioner
Tillagningstid
40 min
Portioner
2 portioner
Tillagningstid
40 min
caponata i kastrull
Siciliansk caponata
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ät som den är, på surdegsbröd och/eller med något protein till. Om du äter caponatan som förrätt räcker portionerna till dubbelt så många, dvs 2 portioner räcker till 4 förrätter.
IF-värde/portion:333
Portioner
2 portioner
Tillagningstid
40 min
Portioner
2 portioner
Tillagningstid
40 min
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Skär auberginen i stora tärningar. Kärna ur och skär paprikan i stora tärningar. Skala och finhacka vitlöken. Skär tomaterna i stora tärningar. Hacka persilja och myntabladen.
  2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt aubergine, paprika, oregano och chili. Stek på medelvärme i ungefär 5 min. Rör om då och då.
  3. När auberginen och paprikan har fått färg runt om är det dags att tillsätta vitlök, gul lök och större delen av persilja och mynta (spara lite till garnering). Stek i ytterligare 3 min och rör om då och då. Tillsätt mer olivolja om det behövs.
  4. Tillsätt tomater, oliver, kapris och äppelcidervinäger. Låt puttra i ytterligare 20 min, eller tills allt är mjällt och auberginen känns riktigt mjuk.
  5. Garnera med persilja och mynta samt ringla lite olivolja över. Ät som det är eller servera med en bit grovt surdegsbröd till och/eller valfritt protein.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):316
Fett (g):21
Proteiner (g):5
Kolhydrater (g):33
Receptkälla:Green Kitchen Travels av David Frenkiel & Luise Vindahl

Angiven näringsinfo avser endast caponatan.

Dela det här receptet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − tretton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.