TOMAT & SPENATSÅS till PASTA, RIS eller COUSCOUS
1 krossade tomater (ca 400 g = 1 förpackning) – gärna smaksatt variant med basilika eller chili
(1 buljongtärning om du inte har smaksatta tomater)
1 dl frusen spenat
Skriv ut
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk raps- eller olivolja
- 1 st morot
- 1 tsk gurkmeja eller curry
- 1 förpackning krossade tomater gärna smaksatt med basilika eller chili
- 1 st (buljongtärning) om du inte har smaksatta tomater
- 1 dl frusen spenat bladspenat eller hackad spenat
Instruktioner
Tillagning
- Skala och hacka gul lök och vitlök. Skär moroten i bitar. Fräs gul lök, vitlök och morotsbitar i olja tillsammans med gurkmeja eller curry.
- Tillsätt krossade tomater (och buljongtärning/pulver för mer smak) och spenaten.
- Låt koka ihop. Krydda med valfria kryddor, t ex oregano, timjan, basilika.
Servering
- Servera med valfritt protein, ex.vis: 1 ägg, 1 dl äggvita, 1 dl kvarg, 1 dl keso eller någon fisk, kyckling eller köttbit som du har hemma. Ägg respektive äggvita kan du hälla i direkt i såsen och låta det tillagas sista minuten innan du tar den från spisen.
- Servera också med valfria kolhydrater, ex.vis: pasta (helst fullkorn), ris (helst råris), couscous (helst fullkorn), mathavre, matvete eller kamutvete.
Anteckningar
IFD ca +153/portion är beräknat med 75 g pasta (torrvikt) och 1 dl äggvita per portion.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 461
Fett (g): 9
Protein (g): 20
Kolhydrater (g): 78
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se