Vegetarisk gulasch enligt recept på ica.se med lite modifiering från vanlig potatis till sötpotatis. Den här gulaschen blir bara bättre när den får stå till sig över natten. Därför kan den med fördel göras dagen innan och sen bara värmas på när det är dags att äta – perfekt när du bjuder på enkel middag med goda vänner!
Vänster bild är tagen med iPhones magiska kromfilter som lyser upp alla matbilder :), och till höger en oredigerad bild tagen i all hast. Gott är det i alla fall!
Vegetarisk gulasch
Ingredienser
- 1 st sötpotatis cirka 300 g/potatis
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st paprikor, röda
- 1 msk oliv- eller rapsolja
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk kummin
- 1,5 msk veg buljongpulver
- 1 burk(ar) krossade tomater med chili eller vanliga krossade tomater + lite chili
- 1 burk(ar) kikärtor, kokta 1 burk ca 400 g = 4 dl
- salt och peppar
Instruktioner
- Skala potatis, vitlök och lök. Skär potatisen i tärningar, hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikorna och skär i tärningar.
- Fräs alla grönsakerna på medelvärme i oljan i kastrull eller gjutjärnsgryta.
- Rör ner kryddor och tomatpuré. Tillsätt buljongpulver, vatten och krossade tomater. Låt koka 10-15 min under lock.
- Skölj bönorna i vatten, låt rinna av. Blanda ner dem i soppan. Smaka av med salt och peppar och låt koka upp.
- Servera med gräddfil eller valfritt alternativ som t ex sojayoghurt eller Oatly creme fraiche, samt rivet citronskal.
Anteckningar
Näringsinfo per portion