Vego-köttbullar

glasklot på stubbe med texten Bild saknas

Visst är det konstigt att kalla dem för vego-köttbullar? Det borde räcka med att säga vego-bullar! Å andra sidan är begreppet köttbullar så väletablerat här i Sverige, att när de kallas vego-köttbullar vet alla vad det är för något. Om de bara kallas vego-bullar kan det ju vara vilka slags bullar eller bollar som helst 😂.

glasklot på stubbe med texten Bild saknas

Vego-köttbullar

Skriv ut
Välj antal:4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter
IF-värde/portion: 8

Ingredienser

  • 1 dl solroskärnor
  • 6 dl kidneybönor kokta; avrunna och sköljda om de är från burk
  • 1 dl havregryn
  • 1 st gul lök gärna stor
  • 1 msk sojasås
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Mixa solroskärnorna fint.
  • Blanda i och mixa ihop kidneybönor och havregryn med solroskärnorna.
  • Skala och riv den gula löken. Blanda i den i smeten.
  • Tillsätt sojasås och svartpeppar. Krydda upp smeten till önskad sälta och pepparsmak.
  • Rulla ca 20 st bollar och stek dem på medelvärme i rapsolja, ghee, smör eller kokosolja.

Anteckningar

Om du gör 20 st bollar gäller följande näringsinfo per boll: IF 2, Kcal 52, Fett 2 g, Protein 3 g, Kolhydrater 7 g.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 260
Fett (g): 8
Protein (g): 14
Kolhydrater (g): 36
Receptkälla: Okänd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *






4 × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.