Bön- och avokadosalsa

Den här enkla bönsalsan kan du snabbt blanda ihop med ingredienser som du alltid kan ha hemma i skafferiet och frysen. Du kan variera bönorna till dem du har i skafferiet. Allra bäst IF-värde får du med färska edamamebönor, mungbönor och blackeyed bönor.
TIPS 1: Lägg till en hackad färsk rödlök för extra IF-boost.
TIPS 2: Variera kryddningen med
- curry, gurkmeja och ingefära
- cayennepeppar och paprika
TIPS 3: Addera färsk spenat eller mango och ett ägg, ät mängden för två personer själv och du får en supersnabb och näringsrik hel måltid!

Bön- och avokadosalsa
Enkel bönsalsa som du snabbt blandar ihop med ingredienser som du alltid kan ha hemma i skafferiet och frysen.
Skriv ut
Ingredienser
- 2 dl svarta bönor kokta torra eller avrunna från tetra/burk
- 100 g mango, färsk eller frusen skuren i tärningar
- 100 g avokado 100 g = 1 avokado (ungefär!)
- 1 msk olivolja extra virgin
- 1 msk limejuice färskpressad eller på flaska
- 1 msk koriander, hackad färsk eller fryst
- 1 krm chilipulver eller chiliflakes
- salt och svartpeppar
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser till bönsalsan. Smaka av med chilipulver, salt och svartpeppar till önskad smak och styrka.
Anteckningar
Näringsinfo och IF-värde är beräknat då receptet delas på två personer. Om du äter allt själv gäller dubbla värdena.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 270
Fett (g): 15
Protein (g): 8
Kolhydrater (g): 30
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se