Bön- och avokadosalsa

Bönsalsa i rosa skål i närbild

Den här enkla bönsalsan kan du snabbt blanda ihop med ingredienser som du alltid kan ha hemma i skafferiet och frysen. Du kan variera bönorna till dem du har i skafferiet. Allra bäst IF-värde får du med färska edamamebönor, mungbönor och blackeyed bönor.

TIPS 1: Lägg till en hackad färsk rödlök för extra IF-boost.

TIPS 2: Variera kryddningen med

  • curry, gurkmeja och ingefära
  • cayennepeppar och paprika

TIPS 3: Addera färsk spenat eller mango och ett ägg, ät mängden för två personer själv och du får en supersnabb och näringsrik hel måltid!

Bönsalsa i rosa skål på skärbräda

Bönsalsa i rosa skål i närbild

Bön- och avokadosalsa

Enkel bönsalsa som du snabbt blandar ihop med ingredienser som du alltid kan ha hemma i skafferiet och frysen.
Skriv ut
Välj antal:2 personer
Tillagningstid: 10 minuter
IF-värde/portion: 65

Ingredienser

  • 2 dl svarta bönor kokta torra eller avrunna från tetra/burk
  • 100 g mango, färsk eller frusen skuren i tärningar
  • 100 g avokado 100 g = 1 avokado (ungefär!)
  • 1 msk olivolja extra virgin
  • 1 msk limejuice färskpressad eller på flaska
  • 1 msk koriander, hackad färsk eller fryst
  • 1 krm chilipulver eller chiliflakes
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Blanda ihop alla ingredienser till bönsalsan. Smaka av med chilipulver, salt och svartpeppar till önskad smak och styrka.

Anteckningar

Näringsinfo och IF-värde är beräknat då receptet delas på två personer. Om du äter allt själv gäller dubbla värdena.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 270
Fett (g): 15
Protein (g): 8
Kolhydrater (g): 30
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.