Majsfritters

Två majsfritters med bönsalsa toppad med färsk koriander på en vit tallrik i närbild

Enkla goda fritters, eller snarare plättar, som passar utmärkt ihop med bön- och avokadosalsa som presenteras i eget recept.

Två majsfritters med bönsalsa toppad med färsk koriander på en vit tallrik i närbild Fyra majsfritters i en stekpanna

Josefine Elgquist står bakom detta recept som är publicerat i Ica Buffé nr 2/2018 i kategorin prisvärt.

Två majsfritters med bönsalsa toppad med färsk koriander på en vit tallrik i närbild

Majsfritters

Skriv ut
Välj antal:2 personer
Tillagningstid: 20 minuter
Passiv tid: 10 minuter
IF-värde/portion: 142

Ingredienser

  • 200 g majskorn tinade frysta
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 50 g grönkål skuren
  • 1 st ägg
  • 0,75 dl havre- eller dinkelmjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk rapsolja samt att steka i

Instruktioner

  • Skala och finhacka vitlöken. Mixa ihop hälften till 3/4 av majsen med vitlök, grönkål, ägg, rapsolja, salt och peppar. Det behöver inte bli helt slätt.
  • Blanda i mjöl, bakpulver och resten av majsen. Låt svälla i 10 minuter.
    Smeten till majsfritters i en grå bunke
  • Stek 4-6 plättar på medelvärme i rapsolja (eller kokosolja) i ca 2 min per sida.
    Fyra majsfritters i en stekpanna
  • Servera med bönsalsa, grönsallad och limeklyftor om du vill och toppa med färsk koriander.
    Två fritters på en vit tallrik med bönsalsa

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 280
Fett (g): 18
Protein (g): 8
Kolhydrater (g): 27
Receptkälla: Josefine Elgquist publicerad i Ica Buffé nr 2/2018

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *






tretton − sju =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.