Avokado är en tacksam basingrediens i ”IF-köket”, men när sötsaker tillsätts hamnar ändå en avokadobaserad dessert lätt på minus. Den här chokladmoussen består av väl utvalda ingredienser för att få en smarrig dessert som håller sig på plussidan av IF-graderingen.
Chokladmousse med mandlar och havssalt
Ingredienser
- 1 st avokado Räknat på stor avokado som säljs i "2-pack ätmogen"
- 0,5 dl mandlar
- 0,75 dl kakao
- 2 msk honung
- 2 msk vatten
- havssalt Garnera med.
Instruktioner
- Mixa alla ingredienser utom havssalt med handmixer eller matberedare. Justera mängden vatten om du vill ha den lösare eller fastare.
- Servera portionsvis.
- Strö havssalt över moussen. Du kan vara generös med havssaltet, tycker jag. Det tar fram smakerna på ett mycket fint sätt i moussen. Smaka själv och bedöm vad du tycker om.
- Serveras med fördel tillsammans med ett par physalis, valfria bär eller mandarinklyftor.
Anteckningar
Näringsinfo per portion