Variera frukosten med en smarrig chokladyoghurt på avokado med apelsin. Enkelt att göra, lyxigt gott att äta!
Avokado, choklad och apelsin ihop – det kan bara bli gott, tänkte jag när jag mixade ihop den här choklad”yoghurten” som intogs till frukost. Och JA, det blev gott – tycker jag :). Testa och se, vad tycker du?
Chokladyoghurt med apelsin
Ingredienser
- 1 st avokado 1 avokado = 75 g
- 1 tsk kakao gärna raw
- 1 dl mandelmjölk osötad eller sötad
- 1 tsk honung
- 1 st apelsin
Instruktioner
- Mixa ihop avokado, kakao, mandelmjölk och honung. Späd med mandelmjölk till önskad konsistens.
- Skala och skär en apelsin i bitar. Lägg apelsin och chokladyoghurten på tallrik. Klar att äta!
- Toppa gärna. Tips på topping: 2 msk hasselnötter, 1 msk bjäst, 1 tsk linfrön och gärna en grön krydda på toppen så blir det extra vackert.
Anteckningar
Näringsinfo per portion
Lyxig frukost mkt gott…
Jag har en fråga om ekologisk kallpressad kokosolja
Min intuition säger mig att den inte är inflammationsdrivande,
men enligt IF värdet så är den inflammatorisk.
Önskar Din åsikt
Hej Lennart, Baserat på IF-ratingen bedömer jag den som inflammatorisk samtidigt som den nog har en del bra egenskaper vilket gör att den – som så mycken annan mat – inte behöver uteslutas helt, utan kan med fördel konsumeras i lagom mängder. Jag använder den själv flera ggr i veckan som stekolja till exempel, eftersom jag uppskattar dess värmetålighet.
>>Se även den här bloggen där jag skriver om kokosolja: https://ifdtabell.se/kokosolja-bra-eller-daligt/