Fish Taco är ett jättegott recept som jag har hittat på MatHems webbsida och som kommer från en av deras medlemmar. De näringsvärden som jag får fram i IF Tracker diffar lite mot dem dem som står angivna på MatHem. Jag har valt att ange de värden som jag får fram, vilka är baserade på att alla äter lika mycket av samtliga ingredienser i receptet.
Tips! Gör dubbel sats guacamole om du vill njuta extra av denna goda dipp, på köpet ökar du då även IF-värdet.
Fish Taco
Ingredienser
Fisk
- 600 g torskfilé fryst eller färsk
- 1 st lime
- 1 tsk koriander, färsk
- 1,5 tsk spiskummin
- 1 tsk salt
- 1 msk rapsolja
Coleslaw
- 300 g vitkål
- 1,5 st salladslök
- 0,5 st lime
- 2 msk majonnäs, äkta
- 0,5 tsk spiskummin
- 1 krm salt
Pico de Gallo (salsa)
- 4 st tomater
- 0,5 st lime
- 0,5 st rödlök
- 1 st vitlöksklyftor
- 2 tsk koriander, färsk
- 1 tsk honung, flytande
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar, mald
Guacamole
- 2 st avokado
- 1 st tomater
- 0,5 st salladslök
- 1 st vitlöksklyftor
- 0,5 st lime
- 1 tsk koriander, färsk
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar, mald
Tortilla Bröd
- 8 st tortillawraps
Instruktioner
Fisk
- Skär fisken i ganska små bitar. Lägg den i en form eller på en tallrik. Pressa över limesaft från lime och krydda med salt, spiskummin och grovhackad koriander. Låt marinera i ca 20 min.
- Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek fiskbitarna några minuter.
Coleslaw
- Finstrimla vitkålen och salladslöken i en bunke.
- Alternativt tips till steget ovan: Finstrimla vitkålen och salladslöken i ett durkslag. Häll över kokande vatten. Kyl ner med kallt vatten, eller ät det ljummet.
- Blanda dressingen av limesaft, majonnäs, spiskummin och smaka av med salt. Rör ihop vitkål och dressing.
Pico de Gallo (salsa
- Grovhacka tomaterna och pressa ur vattnet genom en sil. Finhacka rödlök och koriander och blanda med tomathacket. Pressa i vitlök och tillsätt honung. Smaka av med salt och peppar.
Guacamole
- Mosa ihop avokadons fruktkött med finhackad tomat, finhackad salladslök, finhackad koriander, limesaft och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Servering
- Låt var och en komponera ihop sin egen taco med bröd, fisk, coleslaw, salsa och guacamole.
Anteckningar
Näringsinfo per portion