Den här smoothien tycker jag är god att äta ljummen i djup tallrik toppad med hampafrön och coconibs. Men självklart kan du göra den kall och dricka i glas om du vill.
Grön smoothie 143
Ingredienser
- 1 msk chiafrön
- 0,5 msk linfrön Hela linfrön är bäst.
- 10 st mandlar
- 0,5 tsk kardemummakärnor
- 1,5 dl mandelmjölk Eller annan valfri mjölk.
- 1 st apelsin
- 1 näve färsk bladspenat
- 1 dl vatten Välj kokhett vatten om du vill ha smoothien ljummen.
- 1 tsk valfri bra olja Hasselnöts-, avokado-, raps- eller olivolja.
Instruktioner
- Blanda chiafrön, linfrön, mandlar, kardemumma med mandelmjölk i ett glas. Låt stå och sväll i minst 15 min, eller över natten. (Upp till 24 tim håller sig blandningen fräsch. Över natten kan blandningen stå i rumstemperatur om du vill, längre tid än så bör den stå i kylskåp.)
- Lägg i chiablandningen i mixer tillsammans med apelsin, bladspenat och 1-1,5 dl vatten. Mixa smoothien slät.
- Häll upp på tallrik eller i glas. Ringla oljan över. Toppa med rostade hampafrön och/eller coconibs om du vill. Ät med sked som soppa eller drick som smoothie.
Anteckningar
Näringsinfo per portion