God vegetarisk gulaschsoppa som du gör på en kvart, av enkla ingredienser som är lätt att alltid ha hemma. I soppan på bilden har vi även haft i chorizokorv.
Gulaschsoppa med bönor
Ingredienser
- 300 g sötpotatis
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st röda paprikor
- 1 msk oliv- eller rapsolja
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk spiskummin
- 5 dl buljong
- 400 g krossade tomater
- 1 burk vita bönor eller kidneybönor
- salt och svartpeppar
Instruktioner
- Skala lök och vitlök, hacka löken. Skala potatis, skär i tärningar. Kärna ur paprikorna, skär i tärningar.
- Fräs alla grönsaker i oljan i kastrull. Rör ner tomatpuré och kryddor. Tillsätt buljong och krossade tomater. Låt soppan koka på svag värme 10-15 min under lock.
- Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda ner dem i soppan. Smaka av med salt och peppar. Låt koka upp.
- Servera med riven citron, eller rivet citronskal, och gräddfil om du vill.
Anteckningar
Näringsinfo per portion