Enkla goda fritters, eller snarare plättar, som passar utmärkt ihop med bön- och avokadosalsa som presenteras i eget recept.
Josefine Elgquist står bakom detta recept som är publicerat i Ica Buffé nr 2/2018 i kategorin prisvärt.
Majsfritters
Ingredienser
- 200 g majskorn tinade frysta
- 1 st vitlöksklyfta
- 50 g grönkål skuren
- 1 st ägg
- 0,75 dl havre- eller dinkelmjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk rapsolja samt att steka i
Instruktioner
- Skala och finhacka vitlöken. Mixa ihop hälften till 3/4 av majsen med vitlök, grönkål, ägg, rapsolja, salt och peppar. Det behöver inte bli helt slätt.
- Blanda i mjöl, bakpulver och resten av majsen. Låt svälla i 10 minuter.
- Stek 4-6 plättar på medelvärme i rapsolja (eller kokosolja) i ca 2 min per sida.
- Servera med bönsalsa, grönsallad och limeklyftor om du vill och toppa med färsk koriander.
Näringsinfo per portion