risnudlar på en grön tallrik i närbild

Nudlar & gröna bönor med stark citrondressing

Det här är smakrik cross-over-rätt på asiatiska risnudlar med en pikant citrondressing på rapsolja.

risnudlar på en grön tallrik i närbild

Nudlar & gröna bönor med stark citrondressing

Du kan välja att äta den här rätten ljummen eller kall. Det gör den till en vinnare i matsäcken också!
Skriv ut
Välj antal:4 portioner
Tillagningstid: 15 minuter
IF-värde/portion: 33

Ingredienser

  • 250 g risnudlar (udonnudlar enligt originalrecept)
  • 2,5 dl haricot verts alt. bondbönor eller edamame (utan skida)
  • 2,5 dl gröna ärtor
  • 4 st salladslökar tunnt skivade
  • 2 msk sesamfrön lätt rostade

Dressing

  • 1 st citron saften från citronen!
  • 1,5 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 4 msk soja japansk eller kinesisk
  • 1 st vitlöksklyfta krossad
  • 1 tsk chilipasta eller smaka av med sambal oelek, cayennepeppar eller chilipulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 1,5 dl rapsolja

Instruktioner

  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten om du vill ha rätten kall.
  • Koka haricot verts (alt. bondbönor eller edamame) och ärtor enligt respektive instruktion på förpackningarna.
  • Blanda nudlar, haricot verts (alt. bönor) och ärtor i en skål med hälften av den skivade salladslöken och hälften av de lättrostade sesamfröna.

Dressing

  • Blanda alla ingredienserna till dressingen och ringla den över nudlarna. Strö över resten av salladslöken och sesamfröna och servera.

Anteckningar

Näringsinfo är beräknat med haricot verts och risnudlar.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 620
Fett (g): 38
Protein (g): 9
Kolhydrater (g): 62
Receptkälla: SvD 3/6-2016 från boken "Herr Wilkinsons perfekta sallader" med liten modifiering av Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.