Det här är smakrik cross-over-rätt på asiatiska risnudlar med en pikant citrondressing på rapsolja.
Nudlar & gröna bönor med stark citrondressing
Du kan välja att äta den här rätten ljummen eller kall. Det gör den till en vinnare i matsäcken också!
Skriv ut
Ingredienser
- 250 g risnudlar (udonnudlar enligt originalrecept)
- 2,5 dl haricot verts alt. bondbönor eller edamame (utan skida)
- 2,5 dl gröna ärtor
- 4 st salladslökar tunnt skivade
- 2 msk sesamfrön lätt rostade
Dressing
- 1 st citron saften från citronen!
- 1,5 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
- 4 msk soja japansk eller kinesisk
- 1 st vitlöksklyfta krossad
- 1 tsk chilipasta eller smaka av med sambal oelek, cayennepeppar eller chilipulver
- 1 tsk flingsalt
- 1,5 dl rapsolja
Instruktioner
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten om du vill ha rätten kall.
- Koka haricot verts (alt. bondbönor eller edamame) och ärtor enligt respektive instruktion på förpackningarna.
- Blanda nudlar, haricot verts (alt. bönor) och ärtor i en skål med hälften av den skivade salladslöken och hälften av de lättrostade sesamfröna.
Dressing
- Blanda alla ingredienserna till dressingen och ringla den över nudlarna. Strö över resten av salladslöken och sesamfröna och servera.
Anteckningar
Näringsinfo är beräknat med haricot verts och risnudlar.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 620
Fett (g): 38
Protein (g): 9
Kolhydrater (g): 62
Receptkälla: SvD 3/6-2016 från boken "Herr Wilkinsons perfekta sallader" med liten modifiering av Cecilia