Paleopytt

En ljusblå tallrik med en portion paleopytt dekorerad med persilja

En ljusblå tallrik med en portion paleopytt dekorerad med persilja

I den här enkla, goda, snabblagade pytten är äpplet höjdaren som gifter sig fint med sötpotatisen. Behåll äpplet i receptet, då blir det mums!

En ljusblå tallrik med en portion paleopytt dekorerad med persilja

Paleopytt

Enkel snabblagad pyttipanna som ger en rejäl portion. Äpplet med sin både syrliga och söta smak är en viktig del för att få den fina smakmixen tillsammans med sötpotatis, gul lök och kyckling.
Skriv ut
Välj antal:1 portion
Tillagningstid: 15 minuter
IF-värde/portion: 80

Ingredienser

  • 200 g kycklingfilé
  • 100 g sötpotatis eller morot
  • 1 st gul lök
  • 1 st äpple
  • 1 msk smör att steka i
  • salt och peppar efter egen smak

Instruktioner

  • Skala sötpotatisen (eller moroten). Skär den i mindre bitar och stek den i smör ca 5 min.
  • Skala löken. Skär lök, kyckling och äpple i mindre bitar. Släng ner detta i pannan med sötpotatis och stek tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna lagom mjuka.
  • Smaka av med salt och peppar. Klart att äta!

Anteckningar

.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 712
Fett (g): 29
Protein (g): 67
Kolhydrater (g): 43
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se med inspiration från Annika Sjöös bok "Annikas paleokök" sid 80

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.