Paleopytt

I den här enkla, goda, snabblagade pytten är äpplet höjdaren som gifter sig fint med sötpotatisen. Behåll äpplet i receptet, då blir det mums!

Paleopytt
Enkel snabblagad pyttipanna som ger en rejäl portion. Äpplet med sin både syrliga och söta smak är en viktig del för att få den fina smakmixen tillsammans med sötpotatis, gul lök och kyckling.
Skriv ut
Ingredienser
- 200 g kycklingfilé
- 100 g sötpotatis eller morot
- 1 st gul lök
- 1 st äpple
- 1 msk smör att steka i
- salt och peppar efter egen smak
Instruktioner
- Skala sötpotatisen (eller moroten). Skär den i mindre bitar och stek den i smör ca 5 min.
- Skala löken. Skär lök, kyckling och äpple i mindre bitar. Släng ner detta i pannan med sötpotatis och stek tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna lagom mjuka.
- Smaka av med salt och peppar. Klart att äta!
Anteckningar
.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal): 712
Fett (g): 29
Protein (g): 67
Kolhydrater (g): 43
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se med inspiration från Annika Sjöös bok "Annikas paleokök" sid 80