Röd linsgryta med korv
Det här receptet kommer från Karin Ihre Bergqvist som har skrivit boken “På en låga – kokbok för uteätare”. Innebär att det passar extra bra när du vill laga mat i båten eller på vandringsturen 🙂
Bilden är fotograferad från bilden i tidningen Utemagasinet nr 11, 2016 sid 18.
Ingredienser
- 1 st morot (stor)
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 dl röda linser, torkade
- 1 st hönsbuljongtärning
- 6 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 stjälkar vårlök
- 1 nypa röd torkad chili
- 2 st starka korvar t ex chorizo
Portioner: personer
Instruktioner
- Skala och skär moroten i bitar. Skala och skiva vitlöken.
- Koka linser, vitlök och morötter i 6 dl vatten med hönsbuljongtärning, chili och salt i cirka 5 minuter tills linserna blivit mjuka.
- Skiva korven. Lägg i grytan och koka upp.
- Strö över vårlök och servera.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):307 (notera att korven inte är medräknad)
Fett (g):1 (notera att korven inte är medräknad)
Proteiner (g):20 (notera att korven inte är medräknad)
Kolhydrater (g):56 (notera att korven inte är medräknad)
Receptkälla:Karin Ihre Bergkvist i tidningen Utemagasinet nr 11, 2016
Receptet är beräknat utan korven. Korv ligger uppskattningsvis ofta på ett neutralt IF-värde. Välj en variant med så mycket rent kött och så få tillsatser som möjligt.
Dela det här receptet