Det här receptet kommer från Karin Ihre Bergqvist som har skrivit boken ”På en låga – kokbok för uteätare”. Innebär att det passar extra bra när du vill laga mat i båten eller på vandringsturen 🙂
Bilden är fotograferad från bilden i tidningen Utemagasinet nr 11, 2016 sid 18.
Röd linsgryta med korv
Ingredienser
- 1 st morot (stor)
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 dl röda linser, torkade
- 1 st hönsbuljongtärning
- 6 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 stjälkar vårlök
- 1 nypa röd torkad chili
- 2 st starka korvar t ex chorizo
Instruktioner
- Skala och skär moroten i bitar. Skala och skiva vitlöken.
- Koka linser, vitlök och morötter i 6 dl vatten med hönsbuljongtärning, chili och salt i cirka 5 minuter tills linserna blivit mjuka.
- Skiva korven. Lägg i grytan och koka upp.
- Strö över vårlök och servera.
Anteckningar
Näringsinfo per portion