nfd

Spenatpesto

Den här peston blir en riktig booster då den bara består av IF-vänliga ingredienser. Jag har räknat en omgång på 4 personer, men det kan nog räcka även till 6-8 personer om den bara ingår som smaksättare.

Spenatpesto på en sked i närbild

BTW – heter det solroskärnor eller solrosfrön? SVAR – både och! Det är samma sak 🙂 Källa Saltåkvarn

Ingredienserna på spenatpesto i minihackern Ingredienserna på spenatpesto hackade i minihackern  Spenatpesto i en skål

Spenatpesto

Skriv ut
Välj antal:4 portioner
Tillagningstid: 5 minuter
IF-värde/portion: 192

Ingredienser

  • 100 g färsk spenat
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl citronolja på raps eller oliv eller använd ej smaksatt olja och ös på med mer citron
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 st citron (ekologisk) saft och skal

Instruktioner

  • Mixa spenat, solroskärnor och olja till en slät konsistens. Smaka av med salt och citron.

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 290
Fett (g): 30
Protein (g): 3
Kolhydrater (g): 4
Receptkälla: Gunnarhögs Gård på Österlen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.