Avokado, ägg & potatis med morotsvinägrett & parmesan

Sallad på fat

En riktigt god somrig sallad!

Sallad på fat

Sallad på fat

Avokado, ägg & potatis med morotsvinägrett & parmesan

Skriv ut
Välj antal:4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter
IF-värde/portion: 248

Ingredienser

  • 3 st avokado
  • 1 ask babyspenat (65-70 g/ask)
  • 3 st ägg kokta
  • 12 st potatisar kokta
  • 1 dl bladpersilja hackad
  • 1 st citron skal & saft
  • 12 st cocktailtomater (12 st = 155 g)
  • 1 st rödlök
  • 1 dl parmesanost grovt hyvlad
  • 0,5 dl kalamataoliver
  • 1 dl solrosfrön och/eller pumpafrön rostade om du vill

Morotsvinägrett

  • 1 st morot stor/a
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 msk dragon, torkad eller 0,5 dl färsk basilika (4 port)
  • 1 msk honung
  • 1,5 dl rapsolja
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • MOROTSVINÄGRETT: Dela moroten i bitar och koka i den angivna mängden vatten i ca 5-10 min. Mixa kokvattnet med morötter, äppelcidervinäger, dragon eller basilika och honung. Tillsätt oljan i en fin stråle under mixningen. Smaka av med salt och peppar.
  • SALLAD: Arrangera salladen på ett stort fat. Lägg spenaten i botten. Skeda ur avokadon, dela äggen, skiva potatisen och lägg på spenaten tillsammans med hackad bladpersilja, citronsaft och citronskal. Lägg på tomathalvor och skivad rödlök. Toppa med parmesan, oliver och rostade frön.
  • Häll morotsvinägretten över salladen. Serveras som enskild rätt eller till exempel med rökt makrill, rökt sik, röding eller fläskkotlett.

Anteckningar

Näringsinfo bara salladen utan morotsvinägretten
IF-värde: 56
Kcal: 392
Fett (g): 28
Protein (g): 16
Kolhydrat (g): 26

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 727
Fett (g): 63
Protein (g): 16
Kolhydrater (g): 32
Receptkälla: Boken "Maten som botar" av Per Ove Lind (sid 112)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *






sju − 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.