Chiapudding kan varieras i det oändliga. Här är den gjord med mandelmjölk och kakao och serverad med mango, granatäppelkärnor och hampafrön. Mättar gott till frukost!
Chiapudding med mango & granatäpple
Ingredienser
- 1 msk chiafrön
- 0,5 msk linfrön hela eller malda
- 1 tsk kakao
- 2 dl mandelmjölk
- 1 tsk hasselnötsolja eller rapsolja
- 1 dl mango färsk eller tinad frusen
- 3 msk granatäppekärnor färska eller tinade frusna
- 1 msk hampafrön skalade, rostade
Instruktioner
- Blanda chiafrön, linfrön och kakao med mandelmjölk. Rör om och låt stå och svälla i minst två timmar eller över natten. Det kan stå i rumstemperatur eller i kylen.
- Tillsätt oljan. Lägg på mango, granatäppelkärnor och toppa med hampafrön. Klart att ätas!
Anteckningar
Näringsinfo per portion