Lätt och snabblagad soppa på billiga ingredienser som ser lyxig ut, smakar gott och är en riktig booster! Fungerar bra som förrätt. Som huvudrätt kan en tallrik vara för lite – dubbla då portionen eller lägg till ett ägg, en sallad, en frukt, eller dyl. Om du vill ha den (ännu) festligare kan du laga den med bubbel istället för buljong.
Grön ärtsoppa med pepparrot och stenbitsrom
Ingredienser
- 2,5 dl gröna ärtor (frusna) =150 g ärtor/portion
- 0,5 dl buljong eller vitt vin
- 0,25 dl matlagningsgrädde av valfri sort: soja, havre eller ko
- örtsalt och svartpeppar efter egen smak
- 1 msk pepparrot, riven färsk eller från tub
- 1 msk stenbitsrom röd eller svart
Instruktioner
- Lägg de frysta ärtorna i en kastrull. Häll på kallt vatten så att de knappt täcks av vatten. Salta lätt. Koka upp ärtorna. Ta av från spisen. Häll på 1 dl kallt vatten. Låt stå i 5 min. Häll av vattnet. (Eller koka ärtorna mjuka enligt instruktionen på förpackningen.)
- Tillsätt buljong och grädde. Mixa med mixer till en slät soppa.
- Smaksätt med örtsalt och peppar. Servera med riven pepparrot och 1 msk stenbitsrom.
Anteckningar
Näringsinfo per portion