En rosa skål med tonfiskröran dekorerad med en basilikakvist

Raketröra! Elr tonfiskröra med rödlök

En rosa skål med tonfiskröran dekorerad med en basilikakvist

Den här röran kallar jag raketröra eftersom den ger dig raketbränsle. Som alla tonfiskröror går den supersnabbt att göra och den passar bra som matsäcksmat. Två knäckekex med avokado och tonfiskröra i närbild ovanifrån

Rå rödlök är en höjdare när du vill bota förkylningen eller flunsan*. Därför passar den här röran extra bra att göra när du känner dig hängig. Då, när energin ligger i botten, är det extra najs att den här är enkel och går supersnabbt att göra. Dessutom av ingredienser som du alltid kan ha hemma. Bra va!

En knäckebit med avokado och tonfiskröra kryddad med paprika och svartpeppar tagen i närbild på en vit tallrik

*Bygger på egen traditionell användning, helt utan vetenskaplig grund, och får klassas som husmorsknep. Inget annat.

En rosa skål med tonfiskröran dekorerad med en basilikakvist

Raketröra - eller tonfiskröra med rödlök

Här har vi räknat med en burk tonfisk på två personer. Det är lagom när du äter röran på macka och kanske tillsammans med avokado eller något annat gott. Annars kan man lätt mumsa i sig en sats själv med lättare tillbehör, tex i salladsblad som en wrap.
Skriv ut
Välj antal:2 portioner
Tillagningstid: 10 minuter
IF-värde/portion: 230

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk i vatten 1 burk = 185 g med vatten
  • 1 st rödlök mesa inte, våga ta en normalstor 😉
  • 3 msk majonnäs, äkta använd bara majonnäs baserad på rapsolja
  • salt, svartpeppar, valfria kryddor

Instruktioner

  • Skala rödlöken. Kör den i mixer eller minihackare om du har så att den blir superfinhackad.
  • Blanda ihop rödlökshacket med hela burken tonfisk och majonnäs. Inkludera vattnet med tonfisken också om du gillar en kladdig röra.
  • Smaksätt med valfria kryddor.
  • Servera som du vill, t ex i wrapbröd, i salladsblad eller på annat bröd. Det blir extra gott att grunda med ett rejält lager avokado och sen lägga på tonfiskröran.

Anteckningar

Näringsinfo är beräknad när en sats delas på två. Äter du allt själv blir det dubbla värden; IF 460, kcal 320, fett 20 g, protein 30 g, kolhydrat 7 g - som du ser: bara mer supernäring och fortfarande med god marginal inom vad som får anses vara en normalportion mat 🙂

Näringsinfo per portion

Kalorier (kcal): 160
Fett (g): 10
Protein (g): 15
Kolhydrater (g): 4
Receptkälla: Cecilia på IFDtabell.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentar




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.