Den här röran fick riktigt goda omdömen från sönerna och maken! Betygssättningen gick kring 3,5-4 på en femgradig skala, vilket är bra eftersom de vanligen föredrar entrecote och korv… 🙂 Monica Reinagel som skapat receptet kallar röran för ”fake äggröra”, en av oss tyckte den smakade lite som kyckling. Den passar som smörgåspålägg, dipp eller som tillbehör till en större måltid. Vi åt den till pasta och riven zuccinisallad och det passade bra.
Bjäst kallas även för näringsjäst. Den finns som flingor, pulver eller piller. Bjäst är en källa för protein och vitaminer, speciellt vitamin B vilket gör den extra bra för vegetarianer. Den är naturligt låg i fett, natrium (salt) och helt fri från socker, mejeriprodukter och gluten. IF-värdet för 1 msk bjäst är hela +153 tack vare dess fina näringstäthet.
Bjäst kan fungera som en ersättare till ost tack vare dess starka, nötiga ostsmak.
Du hittar bjäst i välsorterade mat- och hälsokostbutiker.
Tofu-sallad med bjäst
Ingredienser
- 400 g tofu, "firm" naturell
- 1 st morot
- 3 msk majonnäs
- 3 msk bjästflingor
- vitlökssalt
Instruktioner
- Låt tofun rinna av. Sug upp med papper eller handduk om du vill få den extra torr.
- Riv morot.
- Mosa tofun med gaffel eller i matberedare. Bland ihop med riven morot och bjäst. Smaka av med vitlökssalt.
Anteckningar
Näringsinfo per portion