Daal – indisk soppgryta

Den här soppgrytan görs av ingredienser som du kan ha som ett bassortiment i ditt skafferi, utan att du behöver planera inköp av ingredienserna i förväg. Daalgryta på svart tallrik

Daalgryta på svart tallrik
Daal - indisk soppgryta
Votes: 2
Betyg: 3
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:82
Portioner Förberedelsetid
3-4 portioner 10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner Förberedelsetid
3-4 portioner 10 min
Tillagningstid
20 min
Daalgryta på svart tallrik
Daal - indisk soppgryta
Votes: 2
Betyg: 3
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
IF-värde/portion:82
Portioner Förberedelsetid
3-4 portioner 10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner Förberedelsetid
3-4 portioner 10 min
Tillagningstid
20 min
Ingredienser
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Skala och hacka lök, vitlök och chili. Riv ingefäran. Fräs allt detta utan att det tar färg i oljan.
  2. Lägg i övriga kryddor och kanelstänger. Låt det fräsa med under omrörning i en minut.
  3. Häll i tomater och kokosmjölk. Smula i buljongtärningarna. Rör om och koka upp.
  4. Tillsätt linserna och låt det sjuda under lock i 20 minuter för gula linser eller 10 minuter för röda linser. Späd med vatten om du vill.
  5. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt spenaten och låt sjuda i ett par minuter till.
  6. Servera som soppa i djup tallrik eller skål. Det blir extra gott och vackert att toppa med färsk koriander.
Näringsinfo per portion
Kalorier (kcal):630
Fett (g):35
Proteiner (g):21
Kolhydrater (g):67
Receptkälla:Urklipp från en äldre veckotidning, finns även på tasteline.com

.

 

Dela det här receptet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.